De beste strategie voor Pasjans

pasjans derde zet

Pasjans is een kaartspel wat erg veel van je geduld vraagt. Het is best lastig om Pasjans tot een goed einde te brengen. Dit maakt het wel een stuk spannender en interessanter om te spelen. Mocht het je namelijk wel lukken om Pasjans uit te spelen, dan geeft dat best wel wel verdoening. Vind je het leuk om Pasjans te spelen? Probeer onze strategie dan eens en wellicht breng jij Pasjans tot een goed einde.

Speel Pasjans gratis online

Pasjans kun je tegenwoordig overal op het internet spelen. Vaak geheel gratis, zoals bij ons. Wil jij direct onze strategie voor Pasjans uitproberen? Speel dan hieronder gratis een potje Pasjans. Hopelijk lukt het je nu wel om Pasjans tot een goed einde te brengen.

pasjans


Welke strategie werkt het beste voor Pasjans?

Bij een potje Pasjans mag je de kaarten eigenlijk niet opnieuw delen als je er doorheen bent. Dit maakt het wel een stukje moeilijker om Pasjans succesvol tot een einde te brengen. Het is dus erg belangrijk dat je niet steeds een nieuwe kaart pakt als je denkt geen nieuwe zet te kunnen doen. Allereerst dien je natuurlijk alle vier de soorten asen te verleggen naar die vier lege stapels. Heb je alle beschikbare asen al verlegd? Of zijn er geen zichtbare asen die je kunt verplaatsen? Leg dan je focus op de vier koningen. Koningen kun je namelijk altijd verplaatsen naar lege stapels, mochten die er zijn natuurlijk. Het maakt niet uit of een koning helemaal alleen ligt, of dat er een reeks aan kaarten onderligt. Je kan de koning inclusief alle onderliggende kaarten altijd verplaatsen naar een lege stapel.

Geen asen of koningen beschikbaar? Of heb je alle asen en koningen al verplaatst? Pak dan nog geen nieuwe kaart van de stapel! Kijk eerst of je andere kaarten onderling kunt verleggen. Kaarten dienen altijd van een andere kleur te zijn bij het verleggen. Bijvoorbeeld een harten tien welke rood is van kleur, kan bovenop een schoppen boer gelegd worden welke zwart is van kleur. Denk je alle mogelijke zetten gehad te hebben? Draai de boel dan eens om. Zet eens op papier naar welke kaarten je op zoek bent voordat je een kaart van de stapel pakt. Op deze manier minimalizeer je de kans op fouten en dus dat je vroegtijdig een nieuwe kaart pakt.

Kun je echt geen enkele nieuwe zet doen? Pak dan een nieuwe kaart van de stapel. Vraag jezelf bij iedere nieuwe kaart af of je deze wel kunt verleggen voordat je wederom een nieuwe kaart pakt van de stapel. Op deze manier verhoog je je kansen aanzienlijk om Pasjans tot een goed einde te brengen.

De strategie voor Pasjans samengevat

pasjans strategie Verplaats asen altijd direct naar de winnende stapels.
pasjans strategie Kijk altijd of je koningen kunt verplaatsen naar lege stapels.
pasjans strategie Analyseer of je onderling kaarten kunt verleggen.
pasjans strategie Pak alleen een nieuwe kaart van de stapel als je echt niet meer anders kunt.

Pasjans is een prachtig spel. Hopelijk hebben we je met behulp van bovenstaande strategie kunnen helpen en kun je Pasjans in de toekomst vaker succesvol uitspelen. Succes!

Heb jij een betere strategie voor het kaartspel Pasjans? Dan horen we deze uiteraard graag van je! En met jouw toestemming delen we de strategie met onze spelers zodat zij ook een betere kans maken om te winnen.

Ook leuk om te lezen: